12. 12. 2019

Vánoční večírek 2019

Jsou věci, o kterých se dá bez váhání říci, že nejlepší je, když se na nich nic podstatného nemění. Myslím, že o našem firemním večírku to platí téměř beze zbytku.

Takže tradičně v předvánočním čase, už poněkolikáté v příjemném prostředí sázavského kulturního domu, kterému dokážou naše kolegyně z uklízecí party vtisknout nastrojeným stromečkem a vánočními dekoracemi na stolech tu pravou atmosféru ještě dříve, než se do toho pustíme sami. Letos s „novou kapelou“, brněnskými Pohledy, která se celý večer neúnavně starala o to, aby si každý v repertoáru našel to své, u čeho si zatrsá nebo zabrouká, žánrová pestrost byla obdivuhodná (mé folkové srdce nejvíc potěšilo fleretovské Zafúkané a závěrečná Skála, největší hitovka legendární brněnské skupiny Folk Team)!

Po tradičním projevu členů vedení (všichni jsme měli nefalšovanou radost z toho, že Frantu Jirase opět vidíme a slyšíme živě a nikoliv ze záznamu☺) a přípitku, který by možná mohl aspirovat na zápis v Guinessově knize rekordů, kolik lidí si při malém pochodovém cvičení sálem dokáže v pěti minutách přiťuknout, se taktéž tradičně otevřely dveře jídelny a my jsme mohli své chuťové, zrakové a čichové buňky nechat hodovat na vynikajícím občerstvení z Papaguy Bar & Grill (minimálně do doby, než jídelnu a částečně i sál zahalil dým z grilovaných dobrot☺). Na sále mezitím mizely výhry ze zcela vyprodané malé tomboly, probíhalo hlasování o tom, komu připadne výtěžek z tomboly a dokonce fortelláci, na které už nezbyly losy, přispívali bez nároku na výhru, za což jim děkujeme. Tradiční nával byl u barového pultu, kde také tradičně naši spřátelení hornotřešňovečtí hasiči nalévali jedy strašlivých barev, které nám všem navzdory varování lékařů dělají tak dobře po duši i po těle!

Velká tombola nám ukázala, že v demokratické společnosti může vyhrát šéf stejně jako prostý zaměstnanec – některý dokonce dvakrát. Samozřejmě nezávidíme a celé rybářské rodině Kokorových přejeme krásné Vánoce, však se jistě u sádek uvidíme! ☺
Tradičně se nikdo nehádal, nepral, nepošťuchoval a neurážel – všichni se bavili, tancovali, pili, povídali, hýřili, stmelovali a kdoví co ještě, jak má na správném večírku být. Počet zapomenutých svetříků, bot, cen z tomboly a nezaplacených lístků rovněž nepřevyšoval běžný průměr a už pár dnů po večírku se všichni se vším šťastně shledali a dlužné částky dorovnali.

Níže si můžete přečíst příběh Kristýnky, která vyhrála fortellácké hlasování o tom, komu připadne výtěžek z tomboly. Děkujeme všem, s jejichž pomocí se vybralo 11.020 Kč. Firma tradičně částku dvojnásobí, takže výsledných 22.040 Kč bude použito po dohodě s rodiči Kristýnky na nákup konkrétních zdravotních pomůcek (nebude předána hotovost, ale věcný dar).

Kristýnka

Kristýnka je devítiletá slečna z Damníkova, která má geneticky podmíněné onemocnění. To způsobuje, že má velmi těžkou formu lupénky, zasažené nehty, vlasy, zuby a navíc velmi závažné postižení srdce. V současné době je zařazená do transplantačního programu a čeká na transplantaci srdce. Kristýnka je velká bojovnice, která všechny obtíže spojené s nemocí snáší moc statečně a pokud to jde, snaží se žít pokud možno normálním životem (škola, kroužky). To ale znamená spoustu povinností a omezení, zejména náročnou péči o kůži celého těla a dodržování přísných hygienických zásad (aby byla zdravá a mohla „na zavolání“ absolvovat transplantaci). Proto musí používat speciální roušky s nanovlákny, které ji preventivně ochrání před infekcí. Bez roušek, které ji chrání před nepříznivými vlivy okolí, se neobejde. Pořízení roušek však není zrovna levnou záležitostí. Rodiče vyjde na 39 600 korun za půl roku, což je částka, která výrazně zatěžuje rodinný rozpočet.

 

Iva Červinková

Sdílet článek

Více ke čtení

Další zajímavé články

REVIZOR jarní zájezd
6. 5. 2023
REVIZOR jarní zájezd

Šedivé nebe a drobný déšť zrovna v to sobotní ráno nelákalo k tomu vstát z postele, a už vůbec ne někam vyrazit. 

Čtěte více