1. 11. 2019

Podzimní fortelláček 2019

O letošních podzimních prázdninách se nás sešlo sice méně než jindy, ale rozhodně jsme si to užiili. V úterý jsme pobývali na základně, věnovali jsme se hrám, výtvarným aktivitám, vyrobili jsme si krásné podzimní draky (nelétající, pouze výstavní), odpoledne jsme si promítli film a docela pěkně nám to v partě uteklo.

Ve středu byl na programu již tradičně celodenní výlet. Tentokrát jsme vyrazili do Brna, hlavní atrakcí bylo brněnské planetárium a v něm program pro děti Kouzelný útes. Cestou jsme si trošku namáhali hlavy při kvízových otázkách (skoro na všechny jsme nakonec správnou odpověď nějak dali dohromady, jen název brněnského hradu nevěděl vůbec nikdo – tip na výlet pro rodiče – vezměte to s dětmi jednou na Špilberk). Měli jsme tradičně štěstí na počasí, takže malá vycházka z parkoviště k planetáriu na Kraví Hoře nám rozhodně neuškodila, navíc bylo po cestě dětské hřiště, kde jsme vyzkoušeli všechny prolézačky. Planetárium nás okouzlilo, začátek programu, kdy se nám nad hlavami objevilo hvězdné nebe, byl opravdu fascinující. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého o souhvězdích a vesmíru a pak už jsme se mohli věnovat nádhernému programu. Většina dětí poprvé zažila, že se film nepromítá před nimi na plátně, ale nad hlavami v celé kopuli. Po skončení programu jsme si ještě prošli interaktivní stezku a vyzkoušeli různé přístroje a atrakce. Někteří byli trošku zklamáni, že neviděli pořádným dalekohledem hvězdy, ale to fakt v poledne neumíme zařídit ani my! Zklamání jsme snad rozehnali fakt hustými svítícími náramky, které jsme dostali jako dárek za návštěvu.

Pak jsme se posunuli k brněnské přehradě, v hantecu zvané Prygl, dali jsme si řízek v krásné restauraci s výhledem na přehradu a odhlasovali jsme, že si v létě v rámci fortelláčku výlet do Brna zopakujeme, projedeme se po přehradě lodí a navštívíme hrad Veveří, který se rozkládá přímo nad přehradou. Milým překvapením bylo, že mezi nás na chvíli zavítala Sandra i s Bartem, který se tak stal rozhodně nejmladším účastníkem letošního podzimního tábora.

 

Iva Červinková

Sdílet článek

Více ke čtení

Další zajímavé články

REVIZOR jarní zájezd
6. 5. 2023
REVIZOR jarní zájezd

Šedivé nebe a drobný déšť zrovna v to sobotní ráno nelákalo k tomu vstát z postele, a už vůbec ne někam vyrazit. 

Čtěte více